Back

Prof. Dr. Irinel Popescu: Educația medicală continuă este obligația fiecărui medic

Obligația fiecărui medic este educația medicală continuă! Este principalul mesaj adresat de Prof. Dr. Irinel Popescu celor interesați să participe la cea de-a 15-a ediție a Conferinței Naționale de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatice (HPB), organizate în perioada 20-23 aprilie 2023, la Hotel Crowne Plaza din Capitală.

Sute de specialiști din domeniul chirurgiei, din principalele centre medicale din România, cât și din străinătate, sunt așteptați să ia parte la evenimentul organizat sub egida Asociației Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic, al cărei Președinte de Onoare este Prof. Dr. Irinel Popescu, iar Președinte Prof. Dr. Vlad Brașoveanu.

Ghiduri actuale, la standarde internaționale

”Toți cei care lucrează în domeniul chirurgiei hepato-bilio-pancreatice sunt invitați să-și prezinte experiența, pe de-o parte, iar, pe de altă parte, să dezbată programele actuale, să fie la curent cu ultimele noutăți, ca să conturăm ghidurile după care trebuie făcută chirurgia HPB în anul 2023, la nivelul la care chirurgia internațională a ajuns în acest moment”, a fost mesajul adresat publicului interesat de Prof. Dr. Irinel Popescu.

Obiectivul conferinței

Potrivit acestuia, obiectivul conferinței este să aducă la zi cunoștințele într-un domeniu care devine din ce în ce mai bine structurat și a cărui organizare a început în România din anul 2006, odată cu înființarea asociației al cărei Președinte de Onoare este și care are obligația ca, de la an la an, să sintetizeze tot ce s-a acumulat în intervalul de timp dintre două conferințe.

Subiecte de dezbatere

”În intervalul dintre două conferințe se acumulează experiență, metodele și rezultatele se îmbunătățesc, iar momentul în care ne aflăm trebuie marcat. Pe de altă parte, în România se înființează și alte centre care dezvoltă acest tip de chirurgie și care trebuie încurajate, deci fără să fie noutăți spectaculoase, va fi prezentat în cadrul conferinței ceea ce s-a acumulat în transplantul de ficat în rezecția hepatică, în rezecția de pancreas, noile metode minim invazive de abordare a afecțiunilor hepato-bilio-pancreatice”, a explicat Prof. Dr. Irinel Popescu, chestionat în legătură cu ce aduce nou această ediție, comparativ cu precedentele.

Aniversare de viață și de carieră

De altfel, conferința se va încheia într-o manieră festivă, având în vedere că ziua de 22 aprilie va fi dedicată Prof. Dr. Irinel Popescu, care împlinește 70 de ani, ocazie de celebrare a îndelungatei și remarcabilei activități chirurgicale, didactice, publicistice, de cercetare, cu premieri multiple în domeniul medical, printre care se numără și cea pentru introducerea, în România, a transplantului hepatic și a chirurgiei robotice.

Manifestare creditată de Colegiul Medicilor din România

Conferința organizată sub umbrela Asociației Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic, al cărei Președinte de Onoare este Prof. Dr. Irinel Popescu, iar Președinte Prof. Dr. Vlad Brașoveanu, este creditată de Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generali, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Evenimentul este o oportunitate de informare, schimb de experiență, dar şi o posibilitate de inițiere a unor proiecte de colaborare.

Cursuri pe Zoom, pe 19 aprilie

Înainte de conferință, vor fi organizate două cursuri, transmise pe ZOOM, pe 19 aprilie, creditate de Colegiul Medicilor din România. Cei înscriși la conferință vor avea acces gratuit, însă există și posibilitatea participării, doar la cursuri, pentru o taxă de 100 de lei. Înscrierea se poate face aici: https://www.chirurgiehbp.ro/pre-conference-courses-15th-edition-hbp-national conference/#courseregister

Pentru înregistrarea la conferință, dar și pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul oficial al evenimentului: www.chirurgiehbp.ro/national-conference-of-hbp-surgery-15th-edition